Het NRC interviewde onlangs Raadslid Stephan Leewis over mogelijke oplossingen voor de huidige economische crisis in Rotterdam. Volgens hem is nu de tijd om te investeren in ‘groene parels’ als Rooftop Energy.

 Lees hieronder een passage uit het artikel op NRC.nl:

Ondersteun nieuwe duurzame initiatieven – fossiel is passé

Ons economisch systeem is in een overgangsfase: van grijs naar groen en van lineair naar circulair. En juist in Rotterdam wordt daar volop van geprofiteerd. Denk bijvoorbeeld aan Skoon Energy: producent van containerbaterijen voor de opslag van duurzame stroom, zonnepaneelbedrijf Rooftop Energy en duurzame sojasausfabrikant Tomasu. Het zijn dit soort groene Rotterdamse parels die zorgen voor de banen van de toekomst.

De geschiedenis leert ons dat bij de overgang naar een nieuw systeem het niet de ‘oude’ bedrijven het meest profiteren en de nieuwe banen leveren, maar juist nieuwe initiatieven het verschil maken. Bij de introductie van de verbrandingsmotor was het Ford en niet de koetsenmakers die deze nieuwe motor wist te benutten en tot een nieuw product kwam. Bij de digitale revolutie waren het niet de makers van typemachines die profiteerden, maar nieuwkomers Microsoft, Apple en IBM. Laten we ons dus niet blindstaren op de KLM’s en Shell’s van deze wereld. Laten we vooral onze lokale groene parels steunen zodat zij kunnen doorgroeien.

Het gehele artikel lezen? Klik dan hier.

Share This