Oprichters Rooftop Energy vertrekken per eind juni 2020

7-04-2020Nieuws

Rotterdam, 7 april 2020

Rooftop Energy (RTE) oprichters Leendert Florusse (ceo) en Raymond Steenvoorden vertrekken per eind juni 2020 bij het bedrijf dat zij in 2011 oprichtten. RTE ontwikkelt en exploiteert zonnecentrales op met name bedrijfsdaken in Nederland.

In juni 2019 verkochten zij de meerderheid van de aandelen aan investeringsmaatschappij NPM Capital. Raymond Steenvoorden zou om privéredenen eigenlijk al eind 2019 vertrekken, maar in goed overleg besloten beide oprichters toch samen, precies een jaar na dato van de overname door NPM Capital, te vertrekken. Zowel Florusse als Steenvoorden blijven nog wel als aandeelhouder betrokken bij RTE.

Leendert Florusse, ceo van RTE, zegt in een toelichting: “We zijn afgelopen jaar sneller gegroeid dan gepland en liggen voor op ons expansieschema. Tegelijkertijd hebben we de RTE organisatie geprofessionaliseerd en samen met onze langetermijnaandeelhouder NPM Capital een groepsstructuur neergezet die ons in staat stelt niet alleen nieuwe bedrijven te acquireren en goed in te passen, maar ook onderling optimaal te laten samenwerken.“

Sinds de overname van Greenspread en Solaris Industria door meerderheidsaandeelhouder NPM Capital in februari 2020 geeft Jeroen de Haas (oud topman van Eneco en reeds lid van de Raad van Commissarissen en actief adviseur van Rooftop Energy, red.) als ervaren bestuurder leiding aan de nieuwe structuur waar de overgenomen bedrijven inclusief RTE onderdeel van zijn.

“RTE is nu klaar om los van ons als oprichters door te groeien binnen de groep. Raymond en ik kunnen straks ons stokje met een gerust hart overdragen.”

Rooftop Energy verwacht binnenkort de opvolger van Leendert Florusse als ceo bekend te kunnen maken. De diverse taken van Raymond Steenvoorden zijn inmiddels elders belegd in de organisatie.

Share This