Solar Carport Bloemendaal aan Zee

kWh/jaar

Locatie: Bloemendaal aan Zee

In een joint venture met Adamant Solar, heeft Rooftop Energy de eerste grootschalige openbare Solar Carport in Nederland gerealiseerd.

De unieke Solar Carport in Bloemendaal aan Zee is voorzien van 5.000 zonnepanelen, voldoende voor het stroomverbruik van circa 600 huishoudens. Tevens biedt deze ruim 800 auto’s een schaduwrijke parkeerplek en zijn er 15 laadpalen beschikbaar om elektrische auto’s op te laden. Aan de laadpalen kan direct betaald worden met pinpas en creditcard, zodat toeristen zonder laadabonnement ook gemakkelijk hun voertuig kunnen opladen.

Met dit project heeft Rooftop Energy de Gemeente Bloemendaal geholpen invulling te geven aan de Regionale Energie Strategie van toepassing op haar gemeente. De uitdaging was hierbij slim gebruik te maken van de beperkte fysieke ruimte beschikbaar voor verduurzaming; Bloemendaal aan Zee kent namelijk een ontzettend hoog aantal beschermde natuurmonumenten. Door de toepassing van de Solar Carport, die volgens het ‘dubbel ruimtegebruik’ principe is ontworpen kan de Gemeente direct aan het strand zonnestroom opwekken, haar CO2 footprint met 1.150 ton reduceren en tevens bezoekers een aangename parkeer- en oplaadplek aanbieden. Én dat geheel zonder dat er extra ruimte beschikbaar gemaakt hoefde te worden voor verduurzaming.

Soort: Solar Carport
Productie: 2.000.000 kWh/jaar

Share This